Ştirile lor … pentru informarea noastră

stiri

MONITORUL DE SUCEAVA:
Mai mulţi elevi de la Colegiul Agricol Fălticeni au fost abordaţi agresiv, în ultima perioadă, la ieşirea de la ore, de o gaşcă de minori de vârste apropiate lor. Poliţia a intrat pe fir şi supraveghează zona liceului, descurajând intenţiile agresive ale puştilor problemă, o parte dintre ei cu dosare penale la activ, pentru fapte de furt.

Un tânăr în vârstă de 19 ani a devenit o prezenţă obişnuită în sediul poliţiei din Fălticeni, scrie Monitorul de Suceava, după ce a comis sau este suspect în zeci de fapte de furt. Individul în cauză, este momentan dispărut de la domiciliu, oamenii legii dându-l în urmărire. Înainte de a dispărea, acesta ajunsese să fie prins de poliţie şi de câte două-trei ori pe săptămână, faptele comise fiind furturi, de obicei spargeri de locuinţe sau magazine.

NEWS BUCOVINA

Mihai Vitcu, directorul Colegiului Agricol din Fălticeni, este noul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, după ce Virginel Iordache, a fost demis din funcţie. Mihai Vitcu, fost inspector general în mandatul 2000-2004, perioadă în care Virginel Iordache era unul dintre adjuncţii lui Mihai Vitcu. Acesta îşi va începe activitatea de adjunct al IŞJ Suceava, de luni!

CRAI NOU

Pentru informarea cu privire la necesitatea vaccinării elevelor din clasele VI-VII împotriva virusului care provoacă cancerul de col uterin, Direcţia de Sănătate Publică va distribui în şcolile judeţului 2000 de seturi de broşuri care cuprind informaţii despre această boală şi chestionare pe aceeaşi temă. În şcoli vor fi repartizate, pe fiecare clasă a VI-a şi a VII-a, pachete care vor cuprinde 20 de broşuri informative şi tot atâtea cu chestionare, iar diriginţii vor intra în posesia a câte 10 de broşuri şi postere. Până pe 20 octombrie vor avea loc şi discuţii cu părinţii şi diriginţii, cu medicii care vor desfăşura vaccinarea, precum şi cu reprezentanţii DSP. În şcolile judeţului există 466 de clase a VI-a şi 418 de-a VII-a.

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a stabilit pentru acest an şcolar tarife maxime pentru cazare şi masă. Astfel, la cazare, tariful maxim este de 50 de lei/lună, iar pentru masă este de 14 lei/zi. La acestea se adaugă 35 lei pe lună regia de internat şi tot atâta pentru cantină. Având aceste limite, fiecare unitate şcolară a stabilit tarifele practicate, în funcţie de dotările specifice. În anul şcolar 2009-2010, în judeţul Suceava funcţionează la întreaga lor capacitate 16 unităţi şcolare de nivel liceal cu internat şi 16 cantine. Cazare şi masă oferă şi cele trei colegii din Fălticeni, chiar dacă nu la capacitate maximă, pentru că mulţi elevi au ales chiria la particulari!

Obiectiv de Suceava

Opt parcuri din judeţul Suceava vor fi amenajate cu bani de la bugetul de stat, prin programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi. În zona Fălticeni, vor fi amenajate cu bani de la bugetul de stat parcuri la Mălini şi la Baia.

%d blogeri au apreciat: