Amânare la vaccinare pentru persoanele programate în perioada 28 ianuarie – 11 februarie

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat vineri, 29 ianuarie, amânarea perioadei de vaccinare pentru 35.304 persoane, programate în perioada 28 ianuarie – 11 februarie 2021.

Este vorba despre persoane care deservesc activități esențiale. Programarea la vaccinare a acestor persoane s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale.

S-a ajuns în acestă situaţie din cauza diminuării cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, precum și a lipsei predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie.

Această companie farmaceutică a anunțat, astăzi, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior;

CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale.

Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială. Totodată, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost.

Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, confirmarea reprogramării va fi comunicată și prin intermediul unui robot telefonic.

Coordonatorii CNCAV precizează că această situație este una temporară, până la data de 15 februarie.  

%d blogeri au apreciat: